FC Raahe Raahe - LiPK/Punainen  2 - 1

Raahe, Koivuluoto 2 TN A

Raportti: Voitto Limingasta 2-1

Tasainen, vahvan keski-alueen pelin mahdollistama voitto!

Tuulisessa ja viileähkössä tiistai-illassa pelattiin molempien joukkueiden suosimaa jalalla pelin rakentamiseen pohjautuvaa futista. Palloja ei räiskitty kummankaan joukkueen puolelta, vaan molemmat pyrkivät järkeävällä peliäedistävällä syöttöpelillä säilyttää pallonhallinan ja vyöryttää peliä hyökkäyssuuntaan.

Alusta alkaen pallonhallinta oli molempien joukkeuiden keskiössä. FC Raahe kierrätti palloa hyvin ja pallottomat tekivät itseään hienosti pelattavaksi. Liminka myös pyrki hienosti levittämään peliä ja löytämään murtavia syöttölinjoja. Puolustuksessa punapaitojen pelaajat kuitenkin pitivät välit supertiiviinä ja varmistivat toinen toisiaan jopa takaakiertojen muodossa, kuin oppikirjasta.

18' peliminuutilla yksi Kiian lukuisista vahvoista laitanousuista päätyi laadukkaaseen syöttöön keskelle Ennalle, josta Enna jatkoi pallon parhaalle maalintekosektorille Linnea V:lle, joka viimeisteli kylmänviileästi lukemat 1-0 kotijoukkueen johtoon. Muitakin hyviä hyökkäyspään onnistumisia tuli, mutta 25' minuutilla Liminka sai paineistettua Raahen puolustusta kovasti ja sai irtopallon maalinsuulle, josta pallo kimposi 1-1 tasoitukseen.

Toiselle puoliajalle siirtyessä molempien joukkueiden valmennukset saivat opit ensimmäisestä puoliskosta käytyä läpi, ja toinenkin puoliaika jatkui tiukkana pienten marginaalien pelinä. Heti toisen jakson alkuun Venla riisti hienosti pallon LiPK:n laitapelaajalta puolustuskolmanneksella, pyrähti irti ja laittoi syöttämällä Ennan liikenteeseen. Ohitettuaan salamahyökkäyksessä puolustuslinjan, Enna sijoitti varman ratkaisun vasempaan alanurkkaan ohi huipusti läpi qottelun pelanneen LiPK:n maalivahdin. Tämä osuma oli myös voittomaali, jonka myötä FC Raahe säilyttää puhtaalla pelillä sarjakärjen sijoituksen. Katsomoraati palkitsi tänään FC Raahen maalissa varman pelin pelanneen Lotta Nummilinnan ja LiPkin riveistä laadukkaita pallotaitoja viljelleen Milla Rasilan.

Joukkueen kiertopalkinto meni voimakkaasti puolustuksessa luutineelle Venla Niemelälle ja odotettu sekä himoittu taistelijakypärä jaettiin Raahesta Linnea V:lle.

Voiton myötä suorituspaineet säilyvät punapaitojen leveillä harteilla. Seuraava sarjapeli on jälleen kärkikamppailu, kun kotikentällään Haukiputaalla 5.6.2023 klo 18.30 alkaen Haupa saa vastaansa kiidossa olevan FC Raahen T13 (2010) joukkueen.

Tilastot

2 - 1

LiPK/Punainen
(1-1)
0'MaalivahtiNummilinna Lotta
18'MaaliVaittinen Linnea
18'MaalisyöttöJuttula Enna
25'Maalimaali Oma
36'MaaliJuttula Enna
36'MaalisyöttöNiemelä Venla
70'Vihreä korttiVaittinen Linnea
70'Veikkaustähdet *Niemelä Venla