FC Raahe Raahe - ONS/Musta  1 - 0

Raahe, Koivuluoto 2 TN A

​Tasainen vääntö päättyi niukkaan voittoon

Tasainen vääntö päättyi niukkaan voittoon

Helatorstainen peli ONS/mustaa vastaan alkoi sopivasti kun harmaa sateinen päivä kääntyi auringonpaisteeseen. Pelistä oli odotettavissa tiukka vääntö ja sarjakärkien kamppailu joukkueiden välillä, jotka molemmat olivat aloittaneet sarjakautensa väkevästi. Peliin oli saapunut myös lepovuorossa olevien pelaajien kannustusjoukko.

Kovassa sivutuulessa pallo pysyi enimmäkseen toisella laidalla. ONS pääsi ottelun ensimmäisellä kymmenellä minuutilla hallitsemaan palloa hyökkäyspäässään, mutta FC Raahen puolustus pysyi tiiviinä. Viimeisenä lukkona Lotta otti maalissa avausjaksolla kaksi tärkeää torjuntaa, toisen heittäytymällä ja toisen läpiajotorjunnalla.

Hilda puski jakson loppupuolella kaksi vahvaa nousua keskialueella, josta jälkimmäinen päättyi vapaapotkuun kun ONSsin pelaaja työnsi selästä Hildan kumoon. Seuranneesta vapaapotkusta 32'peliminuutilla, 25 metrin etäisyydeltä, Jonna potkaisi väkevän vaakapallon kohti maalia. Pallo tuli hankalasti pelaajien välistä maskin takaa ja livahti maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

Toisella puoliajalla peli pysyi Raahen kontrollissa. Laitapelaajat Linnea V, Linnea S, Kiia ja Aada levittivät peliä hienosti ja syöttölinjat pysyivät auki. Kaikki laitapelaajat tekivät myös rohkeita haastoja ja nousuja, muun muassa Pinjan ja Ellenin hyvien peliä edistävien syöttöjen jatkeeksi. Linnea V pamautti vastapalloon yhden potkun sivuverkkoon, ja oli lähellä saattaa joukkueen turvallisempaan kahden maalin johtoon. ONS sai pelin juonesta loppua kohti kiinni, mutta punaisten puolustus kesti ja rauhallisesti selvitti nämä tilanteet.

1-0 voiton myötä kärkisija pysyi Raahella ja kevätkauden ensimmäisen kierroksen viimeiseen peliin lähdetään OHFää vastaan sunnuntain superotteluun huippufiiliksien saattaminen.

ONS pelin joukkueen kiertopalkinto siirtyi Jonnalle voittomaalin ansiosta. Himoitun Taistelija -kypärän sai viikonlopuksi ja lauantaisaunaan Kiia.

Tilastot

1 - 0

ONS/Musta
(1-0)
0'MaalivahtiNummilinna Lotta
32'MaaliVirtanen Jonna
70'Vihreä korttiLatomaa Kiia
70'Veikkaustähdet *Virtanen Jonna