FC Raahe Raahe - HauPa/Vihreä  3 - 2

Raahe, Koivuluoto 2 TN A

Voitto kotiavauksesta!

Tasainen ottelu päättyi ansaittuun 3-2 voittoon HauPasta

FC Raahe lähti toiseen sarjapeliinsä luottavaisin mielin viikontakaisen LiPK-pelin voiton sekä viikon hyvin menneiden harjoitusten siivittämänä. HauPa matkusti Raaheen avaamaan sarjakautensa, sillä edeltävällä viikolla kotipeli peruttiin lumitilanteen vuoksi.

Pelin alku oli jännittynyttä ja hieman arkaa pelaamista. HauPa sai rakennettua peliään hyökkäyssuuntaan onnistuen tekemään avausmaalin kahdeksannella peliminuutilla Emmi Forssin viimeistellessä kulmapotkutilanteesta takakulmaan. Tämän maalin jälkeen FC Raahe sai rytmistä kiinni ja onnistui hienosti pitämään tiiviin muodon puolustaessa ja hyökätessä levittämään pelin kenttää hyödyntäen.

Vasemmalta laidalta rakentaen Venla teki pitkän pystysyötön Ennalle, joka kylmänviileän viimeistelyn myötä tasoitti pelin 1-1 tilanteeseen. Peli jatkui tasaisena keskialueen vääntönä niin, että kumpikaan joukkue ei päässyt laatupaikkoihin yrittämään maalintekoa. Kokonaisuudessaan hienon pelin pelannut Sofia syötti 21' minuutilla Ennan seuraavaan pystysuunnan juoksuun. Enna ohitti HauPan puolustajan ja sijoitti Raahen 2-1 johtoon vasemmalla jalalla viimeistellen. Katsomossa tunnelma nousi ja kannustushuudot kaikuivat ympäri Koivuluotoa. Puoliajalle siirryttiin 2-1 kotijohdossa, vaikkakin HauPa sai vielä kertaalleen megaluokan maalintekotilanteen, jonka Lotta mainiosti noin kolmen metrin sivuittaisloikalla onnistui torjumaan. Seuranneesta reboundista HauPan keskikenttäpelaaja potkaisi ylärimaan, ja kuvioita siirryttiin hiomaan tauolle.

Toinen puoliaika myötätuulessa oli FC Raahen hallintaa. Pallo kiersi hienosti pelaajalta toiselle. Kioskin palvelemat katsojat pysyivät lämpimänä katsellessaan seinäsyöttöjen ja pallon kierrättämisen onnistumisia, jotka johtivat Raahen 3-1 johtoasemaan siirtymistä Ennan tekemästä viimeistelystä Aadan loistavan pystysyötön jälkeen. Samalla Enna siirtyi T13 Kakkosen maalipörssin kärkisijalle neljällä osumallaan.

Loppua kohden HauPa pääsi vielä paineistamaan peliä ja rakentamaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen. Päätyyn asti johtaneen hyökkäyksen jälkeen 62' minuutilla Emmi Järvenpää kavensi pelin 3-2 tilanteeseen. LiPK-peliin verraten FC Raahe pystyi pitämään pelimuodon tiiviinä tänään myös pelin loppuun saakka, ja siten säilytti pelin hallinnan ilman vaarallisempia tasoitusmahdollisuuksia HauPalle.

Kokonaisuudessaan hieno peli ja siirtyminen sarjakärkeen puhtaalla voittoputkella. Pelin täysillä pelanneelle Ennalle istutettiin ansaittu Taistelija-pelaajan kypärä pelin jälkeen. Pukukopissa voitonjuhlien jälkeen Julia jakoi joukkuepelaajan palkinnon vahvasti laidassa pelanneelle Aadalle. Katsomoraati palkitsi Elman ja Emmin molemmista joukkueista pelin onnistujille.

Tilastot

3 - 2

HauPa/Vihreä
(2-1)
0'MaalivahtiNummilinna Lotta
8'MaaliForss Emmi
12'MaalisyöttöNiemelä Venla
13'MaaliJuttula Enna
20'MaalisyöttöRiekki Sofia-Emilia
21'MaaliJuttula Enna
42'MaalisyöttöKivelä Aada
43'MaaliJuttula Enna
62'MaaliJärvenpää Emmi
70'Vihreä korttiJuttula Enna
70'Veikkaustähdet *Kivelä Aada