1
TOU
14.00
T18 (2008), T18 Kakkonen

FC Raahe Raahe - FC Ylivieska  2 - 0

Raahe, Koivuluoto 2 TN

Kauden avausvoitto FC Ylivieskasta

Ottelun kesto
2 x 40 min

Tulos
2-0 (2-0)


Maalit
5' #9 Lahti 1-0
22' #10 Paganus 2-0

Avauskokokoonpano
Sofia Kallela (MV), Helka Heikkinen (C), Helmi Alanen, Emilia Ervasti, Saara Huhtala, Kiia Kellola, Aada Lahti, Venla Niskakangas, Siiri Paganus, Martta Poukkula, Riina Yliniitty

Vaihdossa: Aino Haapakangas, Minja Jussila, Silja Kaurala, Henni Keränen, Olivia Soikkeli
Olivia Soikkeli ei pelannut ottelussa.

1.5 vapun kunniaksi pelattiin kauden toinen kotipeli aurinkoisessa kelissä, jossa vastaan asettui FC Ylivieska.

Peli alkoi meidän hallinnassa ja jo 5 min pelin jälkeen Aada Lahti pääsikin hyvältä sektorilta piiskaamaan vasurilla upean laukauksen riman alle ja 1-0. N. 22 min pelin jälkeen Helka Heikkinen riistää pallon, purjehtii läpi kentän Usain Boltin nopeudella ja pistää hienon syötön linjan taakse Siiri Paganukselle, joka ei erehdy ja peli 2-0. Maalin jälkeen FC Ylivieska alkoi saada otetta pelistä ja puoliajan loppu olikin tiukkaa puolustustaistelua, mutta siitä selvittiin ja tauolle lukemissa 2-0.

Toinen puoliaika oli hyvin tasaista keskialueen kamppailua ja maalipaikat oli kortilla molemmilla joukkueilla. Muutamat meidän hyvät pallot linjan taakse päätyivät FC Ylivieskan aktiivisen veskarin jalkaan kun hän katkoi niitä hienosti rohkealla pelillä. Ottelun loppupuolella vierasjoukkueen kova laukaus 20 metristä näytti painuvan meidän maaliin, mutta Sofia Kallelan gamesaver pelastus ylänurkasta piti FC Ylivieskan nollilla ja näin makea avausvoitto tälle kaudelle oli selvä ja paikalla ollut 108 katsojen yleisö sai mitä halusi. Kiitos FC Ylivieskalle hyvästä ja reilusta pelistä.

Seuran valmennuspäällikkö Ari Kylmälä palkitsi pelin jälkeen parhaina pelaajina meiltä Kiia Kellolan ja vastustajalta Martta Kukkolan.

Taistelijan kinttaat
Emilia Ervasti. Oikea-aikaisia katkoja ja riistoja puolustuksessa läpi ottelun. Siivosi vastustajan pahat erikoistilanteet kerta toisensa jälkeen hienosti.

Kiertopalkinto
Martta Poukkula. Varmaa peliä topparin tontilla ja hyvää laadukasta pelin avaamista jälleen kerran.

Onnistuja
Helka Heikkinen. Maratonin verran juoksukilometrejä keskikentän pohjalla ja hieno esityö 2-0 maaliin. Johti joukkoja kapteenin esimerkillä!

Tilastot

2 - 0

FC Ylivieska
(2-0)
5'MaaliLahti Aada
5'MaalisyöttöYliniitty Riina
22'MaaliPaganus Siiri
22'MaalisyöttöHeikkinen Helka
77'VaroitusErvasti Emilia

FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5