Tappioputkelle hyvästit! Voitto FC Ylivieskasta luvuin 5-2

2 x 40 min

Tulos
5-2 (3-1)

Maalit
2' #31 Heikkinen 1-0
20' #10 Paganus 2-0
27' #9 Lahti 3-0

38' #17 Kummala 3-1
54' #19 Pudas 3-2
58' #9 Lahti 4-2
63' #10 Paganus 5-2

Avauskokokoonpano
Aino Haapakangas (MV), Helka Heikkinen (C), Helmi Alanen, Saara Huhtala, Minja Jussila, Sofia Kallela, Silja Kaurala, Kiia Kellola, Aada Lahti, Mira Mustonen, Siiri Paganus

Vaihdossa: Helmi Poukkula, Olivia Soikkeli, Riina Yliniitty

Torstaina 12.9. pelattiin kauden viimeinen kotipeli Koivuluodon samettisella nurmella, kun vastassa oli FC Ylivieska.

Peli lähti meidän kannalta räväkästi käyntiin, kun Minja Jussila syöttää pallon Helkalle ja Heikkisen kova pommi pärähtää takanurkkaan. Paine FC Ylivieskan maalilla jatkui ja hyökkäyksiä vyöryi solkenaan Ykan maalille. N. 20min kohdalla Siiri Paganuksen tuttu kanuuna puhuu ja peli 2-0. Tästä kului vain seitsemän minuuttia, kun harjoiteltu kulmakuvio toimii ja Siiri pelaa Aada Lahdelle paikan vasurille ja Lahti pamauttaa 3-0 taululle. Tässä vaiheessa moni luuli pelin olevan ohi, mutta Yka ei antanut periksi ja kavensi puoliajan lopussa numeroiksi 3-1.

Toinen puoliaika alkoi FC Ylivieskan painostuksella ja Aino Haapakangas maalilla joutui töihin useampaan otteeseen. Puoliaikaa oli pelattu 14 minuuttia, kun Oona Pudas pääseekin iskemään pallon häkkiin ja numerot 3-2. FC Ylivieskan painostusjakso katkeaa kuitenkin pian, kun Aada Lahden kuuluisa vasuri laulaa jälleen ja komea veto 25 metristä painuu riman alle ja lukemat nyt 4-2. Tästä hetki ja Siiri pääsee vielä kertaalleen heiluttamaan verkkoja ja viimeistelee pelin loppulukemat 5-2. Näin muutaman pelin tappioputki tuli päätökseen ja voitto tähän väliin maistui hyvälle.

Kiitos Ylivieska tämän kauden kohtaamisista, jotka oli kaikki hyviä tasaisia pelejä.

Taistelijan kinttaat
Aino Haapakangas. Hyvää peliä maalilla ja torjui oikeilla hetkillä tärkeitä koppeja. Jalalla pelaaminen ja vastaantulot oli varmaan ja laadukasta läpi ottelun.

Kiertopalkinto
Riina Yliniitty. Peli vain paranee koko ajan. Tuulen nopeat jalat omaava pelaaja, joka ei anna periksi missään tilanteessa. Aiheutti jatkuvasti vaaratilanteita Ykan maalille röyhkeillä nousuilla.

Paras pelaaja
Helka Heikkinen. Kapteeni näytti jälleen esimerkkiä kaikille kovalla taistelulla. Avasi maalihanat heti pelin alussa komealla maalilla ja oli muutenkin aktiivinen hyökkäyspäässä koko pelin.

Parhaiden pelaajien palkinnot tarjosi Pattijoen Apteekki ja ne jakoi FC Raahen valmennuspäällikkö Ari Kylmälä

Tilastot

5 - 2

FC Ylivieska
(3-1)
2'MaaliHeikkinen Helka
2'MaalisyöttöJussila Minja
20'MaaliPaganus Siiri
20'MaalisyöttöLahti Aada
27'MaaliLahti Aada
27'MaalisyöttöPaganus Siiri
38'MaaliKummala Ella
54'MaaliPudas Oona
58'MaaliLahti Aada
58'MaalisyöttöHeikkinen Helka
63'MaaliPaganus Siiri