FC Raahesta Olympiakomitea-ohjelman Tähtiseura
Julkaistu: 09.05.2018 00.00

FC Raahesta Olympiakomitea-ohjelman Tähtiseura


FC Raahe on saavuttanut Suomen Olympiakomitean ohjelmassa Täh­ti­seu­ra-statuksen. Täh­ti­seu­ra on Olym­pi­a­ko­mi­te­an, la­ji­liit­to­jen ja alu­e­jär­jes­tö­jen uu­si seu­ro­jen laa­tuoh­jel­ma, joka tu­kee suo­ma­lai­sen ur­hei­lun seu­ra­toi­min­taa.

Raahelaisseura sai Tähtiseura-statuksen, kun se saavutti jalkapalloseurojen laatujärjestelmässä Tason 2 seurakehitystapaamisessa 26.huhtikuuta. Laa­tuoh­jel­ma aut­taa seuraa ke­hit­tä­mään sen it­se va­lit­se­mia osa-alu­ei­ta työ­ka­lu­jen ja toi­min­ta­ta­po­jen avul­la yh­des­sä mui­den laa­tu­seu­ro­jen kans­sa.

Olym­pi­a­ko­mi­tea, la­ji­lii­tot ja alu­e­jär­jes­töt ovat yh­des­sä luo­neet Täh­ti­seu­ra-laa­tuoh­jel­man, jon­ka ta­voit­tee­na on suo­ma­lai­sen ur­hei­lu­seu­ra­toi­min­nan ko­ko­nais­val­tai­nen ke­hit­tä­mi­nen. Oh­jel­man tun­nuk­se­na on Täh­ti­merk­ki, joka vies­tii sii­tä, et­tä seu­ra täyt­tää koh­de­ryh­mä­koh­tai­set si­säl­tö­vaa­ti­muk­set ja kai­kil­le yh­tei­set joh­ta­mi­sen laa­tu­te­ki­jät. Täh­ti­mer­kin saa­neet seu­rat toi­mi­vat osa­na maan­laa­juis­ta jat­ku­van ke­hit­tä­mi­sen ver­kos­toa, jos­sa seu­rat saa­vat tu­kea omaan toi­min­taan­sa ja ja­ka­vat hy­viä käy­tän­tö­jään.

FC Raahen toimintaa arvioidaan säännöllisesti vuosittain ja havaitut poikeamat käsitellään ja niille päätetään toimenpiteet. Tähtiseura-staus ker­too har­ras­ta­jil­le ja si­dos­ryh­mil­le, et­tä toi­min­taa parannetaan jatkuvasti. Seuran harrastajamäärä on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana 200:sta yli 500:een ja samanaikaisesti ohjaajamäärä on kasvanut 20:sta 60:een.

Seuratoiminnan laatuun on panostettu laatujärjestelmää kehittämällä, tavoitteita asettamalla, tuloksia seuraamalla ja seuran joukkueenjohtajia, rahastonhoitajia, tuomareita ja pelinohjaajia kouluttamalla. Valmennuksen laatua seura on pitänyt yllä kasvuvaiheessa kouluttamalla 43 ohjaajaa D-tasolle ja 13 valmentajaa C-tasolle. Lisäksi UEFA B-tason koulutukseen on osallistunut kolme valmentajaa.

Seuran uusimmat

FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5