Enemmän seura kuin yksittäisiä joukkueita
Julkaistu: 22.11.2017 00.00

Enemmän seura kuin yksittäisiä joukkueita

FC Raahen syyskokous valitsi puheenjohtaja Janne Pajalan seuraajaksi kaudesta 2018 alkaen Marko Pyyn. Lasten harrastuksen kautta lajiin tullut Pyy on ehtinyt toimimaan seuran hallituksessa kolme vuotta. Takana on myös joukkueenjohtamista ja valmentamista.
- Jalkapallo ei aikaisemmin ollut tuttu kuin television välityksellä, Pyy kertoo.

Tuntumaa johtamiseen on taas useamman vuoden ajalta, kun Marko Pyy on tehnyt työssään terveydenhuollon tietojärjestelmien myyntiä ja liiketoiminnan kehittämistä.
- Sitä kautta johtaminen on tuttua viimeisen 20 vuoden ajalta. Erilaisia hankkeita ja projekteja, Pyy sanoo.

FC Raahe on viime vuosina kasvanut kovalla vauhdilla. Juuri äsken ylittyi 500 lisenssipelaajan rajapyykki. Kovan kasvuvauhdin hallinta vaatii osaamista.
- Laadukkaan toiminnan vakiinnuttaminen. Jos ei vakiinnuteta, niin tulee tietyt rajat vastaan äkkiä. Tavoite on olla enemmän seura kuin yksittäisiä joukkueita, Pyy kertoo tavoitteista.
- Kasvu on hyvä alku ja ei sen tarvitse tuohon loppua, Pyy lisää.

FC Raahessa pelataan jalkapalloa monella tasolla. FC Raahella oli kaudella 2017 Pohjois-Suomen piirisarjoissa 10 joukkuetta ja joukkuemäärä kasvaa kaudelle 2018.

Muutaman vuoden tauon jälkeen piirin sarjoihin on lähdössä myös 2003-04-syntyneiden tyttöjen joukkue, joka on luontainen jatko seuran jatkuvasti kasvaneelle tyttöpelaajien määrälle.

Paikallistasolla Raahessa toimintaa laajentaa nuorille tarkoitettu oma futisliiga ja nuoremmille pelaajille suunnattu nappulaliiga.
- Kynnys harrastamiseen on matala ja hyvä tapa ajaa uusia pelaajia sekä valmentajia sisään toimintaan, Pyy sanoo.

Jalkapallon ohella seuran futsal-toiminta on kasvanut niin, että tänä talvena piirin sarjoissa pelaa neljä joukkuetta 04-06-ikäluokissa.

FC Raahen hallitukseen seuran syyskokouksessa valittiin Janne Pajala, Raimo Seikkala, Janne Klemetti, Katri Liimatainen, Janne Kippola ja tietenkin uusi puheenjohtaja Marko Pyy

Seuran uusimmat

FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5