Pitkäkarin kentälle haetaan korvaajaa
2.3.2018 17:48 Uutiset / Pääsivusto

Raahessa on tarve saada lisää yksi täysmittainen 11v11-tekonurmikenttä.

Raahen kaupunki on käynnistänyt kaupunginhallituksen päätöksellä Pitkäkarin kentän alueen kaavoittamisen. Pitkäkarin asemakaavan tavoitteena on lisätä kaupungin tonttitarjontaa ja kehittää merellinen ja luonnonläheinen asuntoalue keskustan pohjoispuolelle.

Nyt etsitään uuden monitoimikentän sijoituspaikkaa seurojen yhteistyöllä. Tavoitteena on löytää kesäkuun loppuun mennessä Pitkänkarin kentän korvaava liikuntapaikkarakentamiseen kaavoitettu alue.

Seurat käsittelivät Pitkäkaria koskevan Raahen uuden kaavoitusohjelman viime maanantaina ja löysivät kaksi korvaavaa vaihtoehtoa: Koivuluodon urheilupuistoon rakennettava uusi monitoimikenttä tai Pattasten yleisurheilukentän nurmiosan muuttaminen tekonurmikentäksi. Nämä tukisivat luontevasti olemassa olevia urheilupaikkakeskittymiä.

Raahessa on aktiivisia jalkapallon harrastajia eri ikäluokissa reilut 700. Treenit sekä pelit koitetaan mahduttaa huhti-kesäkuussa Raahen ainoalle tekonurmelle Koivuluodossa. FC Raahella yksistään on 350 peliä vuodessa, ja tähän vielä harjoitukset päälle. Tarve on saada lisää yksi täysmittainen 11v11-tekonurmikenttä.

Torstaina Raahessa vieraillut Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen korosti, että talviolosuhteissa harjoittelu on tärkeää siinä missä kesäkausillakin, ja luonnonnurmikentät ovat pelikunnossa usein vasta kesäkuussa. Tämä asettaa luonnollisestikin hieman painetta Raahen kenttätilanteeseen, etenkin kun yksi on nyt jäämässä pois pelistä.

Raahelainen jalkapallo on kehittynyt viime vuosina ympärivuotiseksi, ja se nostaa lajin laatua, mutta asettaa painetta kausiharjoittelun mahdollistamiseen. Jotta seurat voivat hyvin, tarvitaan hyvät olosuhteet.

- Raahen saatua ensimmäisen tekonurmen vuonna 2010 on jalkapallon draivi ja dynaamisuus kasvanut sen jälkeen huomattavasti. Jalkapallosta on muodostunut yksi väline raahelaisen hyvinvoinnin edistämisessä. Seuran kun ei välttämättä tarvitse olla veikkausliigassa ollakseen hyvä kasvattajaseura tytöille ja pojille, Auvinen sanoi

Joka neljäs raahelainen poika harrastaa jalkapalloa jollakin tasolla. Nyt kaivataan lisää ympärivuotisia olosuhteita, jotka ihannetilanteessa voisivat olla useiden lajien ja seurojen sekä myös koulujen käytössä.

FC Raahe on ollut mukana Palloliiton laatujärjestelmässä jo useamman vuoden, vaikka seuralla ei olekaan ns. edustusjoukkuetta. Harrastus on kuitenkin muutoin erittäin aktiivisella tasolla ja seuran riveissä kasvamassa monta kovaa tulevaisuuden lupausta.

- Meidän seuran tarve yksistään on noin 80 tuntia viikossa peleille ja harjoittelulle, ja näiden lukujen päälle tulee vielä muut seurat ja harrastejoukkueet. Sanomattakin selvää siis on, että kenttäkapasiteettia pitäisi jollakin konstilla kasvattaa, sanoo FC Raahen puheenjohtaja Marko Pyy.


   
Lisää uutisia
FC Raahe
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat