FCR Koronaohjeistus (päiv. 29.11.2020)
27.11.2020 13:43 Uutiset / Pääsivusto

Toiminnan keskeytys Koronan leviämisen ehkäisemiseksi


Päivitetty 29.11.2020


FC Raahe keskeyttää harjoitustoimintansa välittömästi Pohjois-Pohjanmaan siirryttyä leviämisvaiheeseen, jolloin Palloliiton ohjeistus alle 20v harjoitustoiminta koskien on selkeä.

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/koron...


------------------------------

Päivitetty 27.11.2020

Seuraava ohjeistus koskee FC Raahen toimintaa toistaiseksi, ohjeistusta päivitetään viranomaisten ja lajiliiton tarkennuksien mukaisesti.

- Harjoituksiin ja tapahtumiin vain terveinä

- Hygieniasta huolehditaan

- Vanhemmat eivät jää harjoituksiin tai tapahtumiin

- Aikuiset käyttävät lapsia tuodessaan maskia

- Valmentajat ja huoltajat käyttävät maskia harjoituksissa ja tapahtumissa

- Mikäli lapsi on niin pieni että tarvitsee tsemppausta, voi aikuinen kentän reunalle turvavälit pitäen ja maskia käyttäen

- Altistumisen jälkeen (esim. viikon 48 tapaukset) noudatetaan alla olevaa THL:n ohjetta. ELI HARJOITUKSIIN JA TAPAHTUMIIN EI TULLA ennen kuin 10 vrk altistumisesta kulunut.

Lähikontaktien karanteeni: Lähikontakteja neuvotaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja matkustamista sekä seuraamaan oireiden kehittymistä 10 vrk ajan viimeisen altistumisen jälkeen.


THL:n ohjeistus tämän linkin kautta


Koronaan liittyvät käsitteet

Altistuminen

Altistuneeksi katsotaan henkilö, joka on ollut lähikontaktissa laboratoriokokein varmennetun koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Lähikontaktilla on tarkoitettu esimerkiksi samassa taloudessa asuvia ja siellä vierailleita henkilöitä. Esimerkkinä voidaan pitää myös potilastyöhön annettua ohjetta, jonka mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan kasvotusten yli 15 minuutin ajan potilaan kanssa oleskelua ilman suojaimia.

Terveyspalvelut ottaa yhteyttä lähikontaktissa olleisiin henkilöihin. Heille kerrotaan mahdollisesta tartunnasta sekä kotihoito-ohjeista lieväoireisille. Lisäksi he saavat tietoa hoitoon hakeutumisesta, jos heille tulee vakavia oireita.

Karanteeni

Koronavirukselle altistunut henkilö voidaan asettaa karanteeniin. Sen sijaan altistuneen lähipiirin tai hänen kanssaan lähikontaktissa olleiden henkilöiden suhteen ei tarvita karanteenia tai muita jatkotoimia, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Tämän hetkisen tiedon mukaan altistuneen kanssa kontaktissa olleilla henkilöillä ei ole estettä toimia kodin ulkopuolella.

Karanteenin aikana saa ulkoilla, kunhan ei ole lähikontaktissa toisten ihmisten kanssa. Ulkoilmassakin tulee pitää noin 2 metrin välimatka vastaantuleviin ihmisiin. Sisätiloihin, kuten kauppaan, apteekkiin, terveysasemalle, työpaikalle, päiväkotiin, kouluun, kirjastoon, ravintolaan tai yleisötapahtumiin, ei saa karanteenin aikana mennä.

Eristys

Eristyksellä tarkoitetaan sairastuneen henkilön eristämistä terveistä. Samassa perheessä voi olla sekä sairastunut että altistunut henkilö. Karanteeniin määrättyä altistunutta henkilöä tulee suojella sairastumiselta joko kotiin annettavilla ohjeilla tai mahdollistamalla asuminen muualla. Kaupunki järjestää tarvittaessa karanteeniin määrätylle henkilölle asianmukaisen karanteenipaikan ja huolehtii karanteeniin määrätyn ruokailusta.

Tartuntatautilain mukaan kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää päätöksellään henkilön karanteenin tai eristykseen joko kotiin tai sairaalaan.


   
Lisää uutisia
FC Raahe
«  Huhtikuu   »
Kategoriat