FC Ylivieska voittoon tasaisesta maanantai-illan kamppailusta

2 x 40 min

Tulos
2-0 (1-0)

Maalit
40+1' #10 Mattila 1-0
65' #23 Alatalo 2-0

Avauskokokoonpano
Aino Haapakangas (MV), Helka Heikkinen (C), Emilia Ervasti, Saara Huhtala, Kiia Kellola, Minja Jussila, Aada Lahti, Siiri Paganus, Helmi Poukkula, Martta Poukkula, Olivia Soikkeli

Vaihdossa: Helmi Alanen, Silja Kaurala, Venla Niskakangas, Riina Yliniitty

Maanantai-iltana pelattiin Ylivieskassa arki-illan vieraspeli hieman sateisessa mutta samalla aurinkoisessa kelissä.

Peli oli todella tasainen ja jännittävä alusta loppuun asti. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan rauhallista syöttöpeliä ja rakentelemaan maalipaikkoja sitä kautta. Muutamat vaaralliset tilanteet päätyivät maalivahtien torjuntoihin molemmissa päädyissä tai laukaukset viuhuivat niukasti ohi, joten näytti siltä että ensimmäinen puoliaika päättyy 0-0 lukemiin. FC Ylivieska oli kuitenkin toista mieltä ja 40 min ollessa jo täynnä pelikellossa kotijoukkue pääsi riiston jälkeen tykittämään numeroiksi 1-0.

Toisella puoliajalla nostettiin prässiä ja maalipaikkoja syntyikin mukavasti varsinkin puoliajan alkupuolella. Tasoitusta haettiin hyvällä tsempillä ja laukauksia sateli kohti kotijoukkueen maalia. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliin asti ja kuten urheilussa monesti käy, niin silloin vastustaja iskee toiseen päähän. FC Ylivieskan kova laukaus kimposi ylärimasta kentälle ja jatkopallon hyvin seurannut hyökkääjä tuikkasi 2-0 taululle. Nämä jäikin pelin loppunumeroiksi ja pisteet jäi Safarille.

Kokonaisuutena peliin voidaan olla tyytyväisiä ja homma toimi varsin mallikkaasti. Varsinkin pelinavaaminen oli hienoa katseltavaa ja rauhalliset syöttökuviot napsuivat hyvin kohdalleen läpi ottelun.

Taistelijan kinttaat
Helka Heikkinen. Pyyteetöntä työtä keskikentän pohjalla. Katkoi ja riisti palloja kovalla prosentilla. Pelin avaamisessa joukkueelle tärkeä pelaaja.

Kiertopalkinto
Helmi Alanen. Hyvää pallonhallintaa keskikentällä. Lukuisia hyviä syöttöjä vastustajan linjan taakse, joista syntyi vaarallisia tilanteita.