Pelaajien kuvaaminen, nettisivu- ja somejulkaisut

Mobiililaitteiden ja kameratekniikan kehittyessä videokuvaamisesta on tullut oleellinen osa jalkapallovalmentamista ja sen merkitys kasvaa koko ajan. Videotallenteiden avulla voidaan antaa pelaajille yksilöllisempää palautetta ja viedä heitä eteenpäin. Joukkueen sijoittumisen kentällä näkee videokuvalta paljon paremmin kuin tekniseltä alueelta, näin ollen valmennukselle avautuu erinomaiset mahdollisuudet kehittää koko joukkueen pelitapaa ja -taktiikkaa.

Pelaajien kuvaaminen harjoituksissa on kuitenkin luvanvaraista. Alle 18-vuotiaan lapsen huoltajalta tarvitaan suostumus kuvaamiselle. FC Raahen valmentajat ja muut toimihenkilöt ovat sitoutuneita käyttämään harjoituksissa kuvattua materiaalia vain ja ainoastaan yhtenä työkaluna valmentamisessa. Kuvia ja videoita ei välitetä tai jaeta seuran ulkopuolelle. FC Raahe olettaa, että kaikki lasten huoltajat ymmärtävät edellä mainitut hyödyt ja ovat tähän suostuvaisia.

Pelitapahtumat pelataan pääosin julkisilla paikoilla, ne saadaan ja saatetaan striimata livelähetyksenä kaikkien nähtäville ilman erillistä lupaa. Mikäli lapsen huoltajana et tähän suostu, näihin pelitapahtumiin ei tule osallistua.

FC Raahe ja sen joukkueet tekevät yhteistyötä useiden kymmenien eri yritysten kanssa. Somemarkkinointi on oleellinen osa yhteistyötä, jossa pelaajat tuovat yrityksiä esille esimerkiksi pelipaitalogojen kautta. Joukkueet myös päivittävät nettisivuillemme kuvia yhteisistä tapahtumista esimerkiksi pelireissuilta tai päättäjäisistä kauden aikana. Kuva- ja videomateriaalin julkaisu someen ja nettisivuille on myös luvanvaraista.

Lapsen huoltajan muistilista

  • Ilmoita joukkueenjohtajalle, mikäli lastasi ei saa kuvata harjoituksissa tai harjoitusotteluissa
  • Pelitapahtumat julkisilla paikoilla saatetaan striimata livelähetyksenä
  • Varmista, että joukkueenjohtajalla on tieto lastasi koskevasta luvasta nettisivu- ja somejulkaisuihin


FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5