FC Raahen kasvatti Onni Suutari Viron Premium Liigaan JK Tallinna Kaleviin
FC RaaheJulkaistu: 02.03.2024 16.42

FC Raahen kasvatti Onni Suutari Viron Premium Liigaan JK Tallinna Kaleviin

FC Raahen kasvatin Onni Suutarin lainasiirrosta AC Oulusta Viron Premium Liigaan JK Tallinna Kaleviin on saatu lukea laajalti eri medioista. Myös FC Raahen mediaosasto tavoitti Onnin lyhyttä haastattelua varten:

Lämpimät onnittelut siirrosta Viron pääsarjaan. Miltä siirto tuntuu ja tuliko siirto yllätyksenä?

-Hyvältä tuntuu. Noin viikon ajan oli tieto, että tällainen siirto saattaisi toteutua. Scouttiohjelmasta oli katsottu otteita ja näytöt olivat ilmeisesti kelvanneet.

Kerro vähän minkälainen pelaajapolku sulla on takana?

-FC Raahessa pelasin 14-vuotiaaksi asti. Siitä sitten 14-15 -ikäisenä siirryin OLS:iin pelaamaan Puolen Suomen Liigaa. Matka jatkui OLS B:hen pelaamaan P17 ykköstä ja SM-sarjaa. Parista eri seurasta sain yhteydenottoja. Ensin yksi kausi miesten kakkosta OLS edustuksessa, joka oli osaltani läpimurto miesten sarjaan. Markus Heikkinen AC Oulusta tarjosi edustussopimusta B-kauden jälkeen ja tällä tiellä ollaan. Samalla kaudella kun pelasin kakkosta vuonna 2021 18-vuotiaana debytoin sitten AC Oulussa liigaan. Pari kautta on liigaa takana ja nyt sitten toteutui tämä siirto Viron pääsarjaan.

Minkälaisia muistoja jäi FC Raahen vuosilta?

-Mukavat muistot. Siirryn jo nuorena pari vuotta vanhempien mukaan pelaamaan. Pidettiin hyvänä pelaajana ja sain vastuuta. Silloin vielä pelasin keskikentällä mutta OLS aikoina paikka vaihtui laitahyökkääjäksi.

Mitä vinkkejä antaisit FC Raahen junioreille?

-Luottakaa omaan tekemiseen. Koittakaa mahdollisimman pian ymmärtää miksi olette kentällä ja mitkä on omat vahvuudet. Pelissä pitää pelata omilla vahvuuksilla ja muistaa tuoda ne esille.

Missä mies nyt menee, milloin muutto Viroon toteutuu?

-Täällä Tallinnassa ollaan ja oikeastaan jo asun täällä. Huomenna on jo eka peli!

Tsemppiä ja kaikkea hyvää sulle jatkoon!

-Kiitos paljon ja kiitos soitosta!
Henri Sassali, FC Raahe

FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5