Nappulaliigan avaus sunnuntaina 22.5. tekonurmella
FC RaaheJulkaistu: 17.05.2022 00.58

Nappulaliigan avaus sunnuntaina 22.5. tekonurmella

FC Raahen nappulaliiga käynnistyy sunnuntaina 22.5. Ensimmäinen pelipäivä pelataan tekonurmella. Toisen pelipäivän osalta on vielä auki, että pelataanko la 28.5. tekonurmella vai su 29.5. Pitkäkarin kentällä. Nappulaliiga kautta ovat suunnitelleet Henri Sassali, Jani Sillanpää, Jori Kotajärvi, Heikki Järvelä ja Roy Viitanen.
- Hyvä, että on monta tekijää, niin voidaan jakaa vastuuta. Otteluiden osalta nyt on joka keväinen pohdinta, että onko Pitkäkarin nurmikentän kunto riittävän hyvä siellä pelaamiseen. Päätös tehdään tällä viikolla. Tulevan sunnuntain osalta otteluohjelmat pitäisi olla viimeistään perjantaina jaossa joukkueilla, Roy Viitanen kertoo.

Nappulaliigan jatkuu sitten kesäkuussa ja pelipäivät loppukesän osalta ovat sunnuntait 12.6., 19.6., 10.7., 24.7., 31.7., 14.8., 21.8. ja 4.9. Nämä ottelut pelataan varmuudella Pitkäkarissa.

Nappulaliiga kokee pienen uudistuksen, jossa pelisysteemiin lisätään sarjat ja nimet niille. Joukkueet itse miettivät mikä on oikea taso kullekin pelipäivälle.
- Ensimmäisen pelipäivän osalta on varmaan suurin haaste. Sitten kesän myötä tulee paremmin tasaisempia otteluita. Nähdään miten muutos toimii. Joukkueet toki voivat ilmoittautua ylemmälle tasollekin ja hakea tietoisesti kovempia pelejä, Viitanen toteaa.

Nappulaliigassa pelaavat tänä vuonna edellisten tapaan 5-12-vuotiaat tytöt ja pojat.
- Nappulaliigalla saadaan seuran joukkueille helpolla paljon otteluita kesälle ja ilman kulkemista kaupunkia kauemmaksi. Moni joukkue osallistuu sitten lisäksi turnauksiin ja se on vain hyvä juttu. Nappulaliigan tavoitteena on mahdollistaa lasten liikkuminen lähialueella ja kaikilla lapsilla on oikeus liikkua, Viitanen sanoo.

Nappulaliigan tuomareina jatkavat FC Raahen junioripelaajat.
- Heille on pelinohjaajakoulutus kesäkuun puolella. Tämä on hyvä paikka hankkia kokemusta ja sitten 15-vuotiaana siirtyä aluesarjan peleihin tuomariksi, Viitanen sanoo.

Nappulaliigan pelipäivinä paikalla on myös kioski, jossa käy sekä käteinen että korttimaksu. Kioskin huolehtii tällä kaudella FC Raahen P11- ja T11-joukkueet. Jatkossa nappulaliigan vuorot kioskin osalta putoavat aina ikävuoden alemmaksi.