Alex FDS joukkueen mukana Saksassa!
P12 (2011)Julkaistu: 21.05.2023 21.07

Alex FDS joukkueen mukana Saksassa!

40 joukkuetta 13 eri maasta pelasivat eliittitason turnauksen kuluvana viikonvaihteena Saksan Vaihingenissa. U11 Scharr Nations Cup järjestettiin nyt 10. kerran ja turnauksessa oli mukana myös FDS(Football Development School) joukkue, mihin oli valittu pelaajat Suomesta sekä Englannista.

Lauantaina pelattiin alkulohkon 4 ottelua. FDS:n lisäksi samassa lohkossa oli Saksasta VfB Stuttgart, TSG Balingen ja SG Sonnenhof Grossaspach sekä Liettuasta FK Zalgiris Vilna. Ottelut olivat todella tiukkoja ja kaikki päättyivät karvaasti yhden maalin tappioihin. Tämän myötä sunnuntaina joukkue jatkoi alemmassa jatkosarjassa.

Sunnuntain ensimmäiseen otteluun joukkue oli levännyt hyvin ja positiivinen latautuminen näkyi. Joukkue voitti aamun ottelut 2-0 ja 2-1 Saksan SV Vaihingenin joukkueita vastaan. Kolmas ottelu Ranskan RC Strasbourgia vastaan tuli tasaisen pelin jälkeen kirvelevä tappio rankkarikisassa. Tämä tarkoitti sitä, että FDS joukkue pelasi viimeisen sijoitusottelunsa sijoista 27-28. Vastustaja tuli Romaniasta, CFR Cluj, joka kaatui rankkarikisassa lukemin 4-3. Alexin joukkueen turnaus päättyi siis hienosti voittoon ja sijoitukseen 27.

Turnaus kaiken kaikkiaan oli joukkueiden kesken odotetun tasokas ja ottelut sen mukaisesti todella tiukkoja ja tasaisia. FDS:n kanssa samassa alkulohkossa ollut VfB Stuttgart sijoittui turnauksessa kolmanneksi ja Stuttgartille FDS hävisi alkulohkon ottelussa 0-1 viimeisillä sekunneilla tehdyllä maalilla.

Turnauksen voitto meni Puolaan, Lech Poznan. Toiseksi sijoittui Saksasta TSG 1899 Hoffenheim ja kolmanneksi tuli VfB Stuttgart.

Alex sai paljon vastuuta läpi turnauksen keskikentällä ja onnistui viimeistelemään kaksi maalia. Ranskan Strasbourgia vastaan Alex epäonnistui pilkussa. Kulunut viikonvaihde on tuonut nuorille pelaajille paljon kokemusta ja unohtumattomia muistoja. Kokemukset kansainvälisillä kentillä tuo varmasti lisää pontta ja motivaatiota tulevilla futis taipaleilla. Onnittelut Alex ja koko FDS joukkue. Tsemppiä seuraaviin koitoksiin.