Ensimmäinen Raahe Cup sunnuntaina tekonurmella
FC RaaheJulkaistu: 14.06.2024 21.48

Ensimmäinen Raahe Cup sunnuntaina tekonurmella

FC Raahen joukkueet ovat vuosien saatossa kiertäneet monia turnauksia. Tälle kaudelle seura päätti järjestää oman turnauksen. Raahe Cup on seuran historiassa toinen turnaus. Ensimmäisen järjestivät aikoinaan 90-syntyneiden ikäluokka.

- Raahessa ei ole pitkään aikaan junioriturnausta järjestetty, joten päätimme alkaa järjestämään. Raahe sijaitsee kuitenkin keskeisellä paikalla ajatellen Oulun-, Kokkolan- ja Ylivieskan alueita, turnauspäällikkö Jani Sillanpää kertoo.

Turnausjärjestämisen kokokemusta FC Raahessa on paljon. Vuosittain pyörivä Nappulaliiga tuo oman turnauksen noin kymmenen kertaa kesässä. Lisäksi Palloliiton sarjoissa pelaavat joukkueet ovat järjestäneet useamman aluesarjan turnauksen.

Raahe Cup toteutuu tänä vuonna kahden ikäluokan osalta. Enemmänkin sarjoja oli tarjolla, mutta monessa ikäluokassa samana viikonloppuna pelattavat aluesarjojen turnaukset toivat päällekkäisyyksiä.

- Uskoin että turnaukseen löytyisi joukkueita laajalta rintamalta mutta tämän vuoden osalta osallistumiset jäi vähäiseksi ja suurin osa sarjoista jouduttiin perumaan, Sillanpää sanoo.

Turnauksen pienentyminen ei turnauksen taustavoimia haitannut.

- Mehän ei tästä lannistuta vaan kokeilemme ensi vuonna uudestaan. Onko ajankohta sitten sama kuin tänä vuonna vai joku toinen niin sen osalta lyömme viisaat päät yhteen syksyllä, Sillanpää toteaa..

- Oli tärkeää, että saatiin turnaus alkuun. Voisi verrata yritystoimintaan, jossa sanotaan, että harvat yritykset ovat valmiiksi suuria. On hienoa, että saatiin kuitenkin tämä onnistumaan ja ensi vuonna sitten enemmän joukkueita ja enemmän sarjoja. Kasvetaan hallitusti isommaksi turnaukseksi, Sillanpää lisää.

Turnauksen otteluohjelma

FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5