Seurapäivä 2021 - "Seuran tulevaisuus on valoisa"
Julkaistu: 14.11.2021 00.00

Seurapäivä 2021 - "Seuran tulevaisuus on valoisa"

FC Raahen syyskokous ja jo perinteeksi muodostunut Seurapäivä kokoontui lauantaina 14.11.2021 Pattijoen Veteraanimajalla. Yhteisöllisyyden ja seurahengen ilmentymänä läsnä oli tänä vuonna 45 seuran toimihenkilöä.

Syyskokouksessa hyväksyttiin vuoden 2022 talousarvio ja toimintasuunnitelma, valittiin uusi hallitus ja toiminnantarkastaja. Seurapäivän agendaan kuului seuran strategian läpikäynti, seurayhteisöön liittymisestä keskusteluosio, kehityskohteiden 2022 tunnistaminen ja rahuri, jojo ja valmentajapalaverit. Kaiken kaikkiaan päivän anti oli runsas ja eteenpäin vievä, seuralla on hyvä perusta, valoisa tulevaisuus mutta samalla myös paljon eteenpäin vietäviä asioita. Alla kooste keskeisistä päätöksistä.

Seuran johtoryhmä 2022:

Hallitus

Jani Verkasalo, puheenjohtaja

Raimo Seikkala

Susanna Brusi

Sari Hämeenkorpi

Mikko Bergström

Juha Peltoniemi

Henri Sassali

Jori Kotajärvi

Heikki Järvelä

Hallituksen ulkopuoliset jäsenet

Ari Kylmälä, Valmennuspäällikkö

Katri Liimatainen, Harrastevastaava

Ilkka Marttila, Seurayhteisövastaava

Katja Nummilinna, EA-vastaava

Toiminnantarkastaja

Pirjo Kari

Joukkueiden nimeäminen

Joukkueet nimetään jatkossa sukupuolen ja iän mukaan ja suluissa syntymävuosi eli P9 (2013). Palloliiton alueen ja turnausten sarjat on nimetty vastaavasti tai joissakin vain ikä ilman syntymävuotta. Jos kaksi ikäluokkaa yhdistetty, niin ikä sarjan mukaan mitä pelataan tai molemmat iät, jos nappulaliigaikäluokka. Molemmissa tapauksissa suluissa voi olla molemmat syntymävuodet.

Seurayhteistyö

Yhteistyön lisääminen ja monipuolisempien pelaajapolkujen mahdollistaminen. Seurayhteisöön kuuluu seurat: Ajax, Limingan Pallokarhut, Oulu Nice Soccer, Haukiputaan Pallo, Tervarit jr, Ponkilan Pantterit, JS Hercules. Sopimukset voimassa 2022 vuoden loppuun ja optio neljästä jatkovuodesta.

Tavoitteena on :

Toimiva, ehyt ja laadukas pelaajapolku.

Seuroissa olevien resurssien (työntekijät, valmentajat, toimihenkilöt, pelaajat, järjestelmät, tapahtumat ja olosuhteet) tehokkaampi hyödyntäminen.

Laadukkaampi kehittymisympäristö pelaajille ja valmentajille.

Harrastuksen jatkuminen nykyistä pidempään, kohti omaa huippua, kaikilla tasoilla (kilpa-, haaste- ja harrastetaso.)

Valmennuksen jaksamisen/hyvinvoinnin parantaminen.

Seurayhteisö toimintaan kuuluu yhteisleirit (kaikille), YJ-toiminta (U13- ja vanhemmat), Miniliiga kesäisin, Talviliiga, Helmari- ja huuhkajapolku YJ, koulutukset.

Jojopalaveri

Tunnistettiin kolme tärkeintä kehityskohdetta jojon työn selkeyttämiseksi ja helpottamiseksi.

Rahuripalaveri

Merja Pyhtilä, Raahen Tili, koulutti rahureille vuoden 2022 uudistuneen kirjanpitolomakkeen käytön.

Valmentajapalaveri

Ilkka Marttila veti valmentajille palaverin ja keskustelutilaisuuden talvikauden keskeisimmistä painopisteistä. Samalla valmennuspäällikön rooli siirtyy Raahen omalle Ari Kylmälälle. Arin lisäksi valmennuspäällikkötiimissä jatkaa Arin tukena seurayhteisövastaavana Ilkka Marttila, ja nuorimpiin junioreihin käynnistetään rekrytointi valmennustutorista.

Kehityskohteet 2022

Seuralle tunnistettiin noin 15 kehityskohdetta, jotka tuore hallitus ja johtoryhmä priorisoivat ja pyrkivät käynnistämään yhdessä seuran jojojen, rahureiden, valmentajien ja huoltajien kanssa. Muun muuassa seuran sisäisten leiritysten ja talenttiryhmien tarve nousi esille. Myös esimerkiksi Nappulaliigan laajentaminen lähikuntien jalkapalloseurojen kattavaksi ensi kesälle on yksi selkeä nosto seuran toimihenkilöiden toimesta. Yksi hienoimmista ja jo sovituista käynnistettävistä hankkeista on Nepsy-ryhmän (erityisryhmä) perustaminen, jolle löytyikin seuran monipuolisesta toimihenkilöryhmästä kolme koulutettua ja innokasta vapaaehtoista.