Hallilaajennus etenee - tarjous Arina Areenasta jätetty
Julkaistu: 28.10.2022 18.57

Hallilaajennus etenee - tarjous Arina Areenasta jätetty

FC Raahe on jättänyt ostotarjouksen Raahen kaupungin rakennetun ympäristön lautakunnalle nykyisen Arina Areenan ostamisesta ja laajentamisesta täysimittaiseksi ylipainehalliksi. Laajennus mahdollistaa nykyisten ja entisestään kasvavien harrastajamäärien toiminnan laadukkaana niin jalkapallossa kuin pesäpallossa. Nykyinen Arina Areena on rakennettu vuonna 2014 ja sen rakentamiskustannuksista on vastannut noin 80%-osuudella Raahen seudun talkootyöt. .

FC Raahen tarkoitus on hankkia halli ja laajentaa se kesän 2023 aikana täysimittaiseksi, mikä mahdollistaa 11v11 jalkapallo-otteluiden järjestämisen ja pesäpallon Halli-SM tasoisten otteluiden järjestämisen, sekä ennen kaikkea mahdollistaa tarvetta vastaavan vuoromäärän alueen urheilijoille jo talvikaudelle 2023-2024. Nykyinen halli ei mahdollista tarpeen mukaista määrää harjoitusmäärille. Hallin taloudellinen hallinta tulee suunnitelman mukaan olemaan erillinen osakeyhtiö nykyisen FC Raahe ry:n toiminnasta, joka tarkoittaa että jalkapalloseuran toiminta ja halliosakeyhtiön talous tulevat olemaan toisistaan erillään. Lisäksi lähtökohtana on, että Raahen alueen lasten- ja nuorten urheilu tulee olemaan vuoromaksujen osalta tasa-arvossa lajista riippumatta. Hankesuunnitelman talousarvion mukaan laajennetun hallin tuntihinta ei tule merkittävästi muuttumaan nykyisestä hinnoittelumallista, mutta energiakustannukset esimerkiksi tulee huomioida kulloisenkin kauden vuoromaksuhinnoittelussa.

Hankkeen etuna on mahdollisuus rakentaa velaton täysimittainen ylipainehalli, mahdollistaen edullisen olosuhteen alueen päiväkoti-, koulu- ja urheiluseurojen liikuntatoiminnalle. Hanke on ensimmäinen laatuaan Suomessa, missä rakennetaan vaiheittain ylipainehalli täysimittaiseksi. Raahen kaupungin Rakennetun ympäristön lautakunta käsittelee ostotarjouksen keskiviikkona 2.11.2022.


FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5